perjantai 30. joulukuuta 2011

The Top 20 Traks of 2011


Tässäpä on minun listani. Ei ole Alpo Rusia tai Kalevi Sorsaa mukana. Mutta moni muu tuttu nimi on, vaan ei tällä kertaa Suomesta - eikä liioin Itä-Saksasta.

1. Country Dumb - Josh T. Pearson (The Last of The Countrymen)
Voittajakappale häviämisestä. Kuinka unelmat vievät mennessään, mutteivät tuo mitään tullessaan. Päärooleissa ovat Ken-nukkien vastakohdat. Siis miehet joilla ei ole henkistä pelinappulaa, eikä siten kykyä ottaa vastuuta itsestään. Voikin sanoa, että Country Dumb on lyhyt oppimäärä kaikesta siitä, mikä tekee ihmisestä epäkelvon kansalaisen kokoomuslaisessa ajatusmaailmassa. Näin on vaikka itse kappaleen nimi vihjaileekin eräänlaisesta viekkaasta itseään suojelevasta tavasta lähestyä elämää.
Helkkarin rauhallinen mutta polveileva on tämä sävellys. Pari hiljaista kohtaa siis luvassa ja siksi tuntuu että Herra Pearson jopa nukahtelee kesken soittamisen. Ja tuo kappaleen pituus (9.08). Aivan mahtava. Laulaminen on toisinaan sellaista vedätystä, että kappaleen sanat olisivat luultavasti välittyneet vikkelämmin mikäli äijä olisi kirjoittanut ne tekstiviestein. Onneksi musiikki ei ole nopeuskilpailu. Ken-nuket ja Kokoomus: lepo vaan. Mutta ei DJ-keikat tälle oikeutta tee. Tiedän kokemuksesta.
2. Art of Almost - Wilco (The Whole Love)
Tämä kappale taltutti heti. Sitten vasta poliisi. Ihan pökerryksissä olin, mutta saletisti vain tämän yhden biisin ajan. Muun ajan olin muuten vain sekaisin.
   
3. It's All - Jono McCleery (There Is)
4. All And Everyone - PJ Harvey (Let England Shake)
5. Video Games - Lana del Rey (Born to Die)

Nyt-liitteen (NYT 6.1.2011) Hitin anatomia - juttusarjassa Ilkka Mattila  sanoo biisistä näin: "Lana Del Reyn Video Games on viime vuoden hienoimpia hittejä. Piano, harppu ja jylhät jouset tekevät jo alkutahdeissa selväksi, että seuraavat minuutit eivät kerro bailaamisesta. Tekstin yksityiskohdat ovat nykyajasta, mutta tulkinta ja sävellys kumpuavat vuosikymmenten takaa. Vasta 25-vuotias Del Rey, oikeasti Elisabeth Grant, laulaa matalalta ja dramaattisesti rakkaudesta, joka kuulostaa ikävä kyllä - yksipuoliselta.

Videopelit vievät niin mennessään.
 6. Baby's Arms - Kurt Vile (Smoke Ring for My Halo)
 7. The Way I Feel - Jonathan Wilson (Gentle Spirit)
 
8. Truth - Alexander (Alexander)
9. Ice Cream - Battles (Gloss Drop)
10. Holy Bros - WU Lyf (Go Tell Fire to the Mountain) 
11. Midnight City - M83 (Hurry Up)
12. I Follow Rivers - Lykke Li (Wounded Rhymes)
13. Hunny Bunny - Girl (Father, Son, Holy Ghost)
13. Run Right Back - The Black Keys (El Camino)
14. Ego - Burial, Four Tet, Thom Yourke (12")
15. Lotus Flower - Radiohead (King of Limbs)
16. Limit to Your Love - James Blake (James Blake)
18. Let's Go All the Way - Citizens! (Kitsuné Maison Vol. 11)

19. Someone Like You - Adele (21)

         Tästä pidin myös kovasti, siksihän tämä Adelen laulu tänne listalle päätyi.


20. Montezuma - Fleet Foxes (Helplessness Blues)




    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti