torstai 30. joulukuuta 2010

NEW SOUND BOX eli uusi äänirasia - entä sitten?

Posti toi Saksanmaalta paketin joululahjoja jotka tilasin itselleni: Ortofonin äänirasiakelkka ja vatupassi sekä Shuren M97xE Audiophile äänirasia. Soitin on siis vaaterissa ja uusi rasia varressa kiinni kuin Antti Tuiskun huulet. Tämä oli kevennys. Nyt uskaltaa kotona kuunnella vähän kalliimpiakin levyjä mikä on tietty kiva mutta kun yhtä osaa reteojärjestelmästä parantaa, muiden puutteet korostuvat. Tarvitsisisi saada kunnolliset kaiuttimet Radioparin roskisesta pelastettujen koppien tilalle. (Niitä ei pelastettu Radioparin roskiksesta vaan ne ovat Radioparin tekemät ja jonkun muun roskiksesta pelastetut.) Ja vahvistinkin tarttis laittaa. Eikä tuo levysoitinkaan oikeastaan ole minun.
Luulin jo että rasia on väärin asennettu tai ihan paska mutta Goodnight Monstersin levyllä onkin huonohko ääni.
M97xE tuli mauttomassa peltilaatikossa jossa oli mukana myös harja, ruuvit ja mutterit, ruuvimeisseli ja se näppärä pahvinpala jolla olisi tarkoitus saada rasian suunta kohdilleen. Ortofonin kelkassa oli onneksi johdot jo valmiiksi koska sellaisia ei mukaan ollut mahtunut. Levysoittimen äänirasian johtojen kiinnitys on kamalaa peppukakkaa. Seuraava työ eli rasian kohdistus on onneksi vielä kamalampaa peppukakkaa. Jossain Darfurissa monella mennee vielä huonommin muttei se juuri lohduta.
Melkein unohdin korkata asennussiiderin. Kitsuné Maisonin kokoelma soi hyvin. Levyissä on näemmä eroja.
Tuloillaan on vielä uudet neulat Ortofonin Concorde Pro S:iin joita on tarkoitus käyttää keikoillakin. Kun vähän tutkin asioita intter neteissä ennen kuin päätin minkä rasian ostan kotikäyttöön, havaitsin että olevinaan parempien mallien hinnat alkavat satasen nurkilta ja nousevat ihan niin ylös kuin on valmis menemään. Poikkeuksen tekee Shure jonka huippumalli on juuri M97xE, joka Thomannilla maksaa 85 euroa eli saman verran kuin em. Ortofon Concorde Pro S varaneulan kanssa. Molemmat ovat varmaan hintansa väärtejä ja jolleivät ole niin voi paska.
Monet sanovat että tämä Somersby on pahaa ghettosiideriä. Itse pidän siitä että se maistuu ja haisee omenalle eikä etikalle. Niille ihmisille jotka sanovat että se on liian makeaa tai hiilihappoista tms. tahdon vaan sanoa että "Soh soh ettet vaan ole ihme kermaperse joka ei ymmärrä siidereistä mitään?" Niin tahdon sanoa heille.
Entä sitten? No sitä vaan että kun on pitkästä aikaa mahdollisuus kuunnella levyjä kotonakin, luulen että levyhyllystä löytyy paljon "uutta" materiaalia tuleville keikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti