tiistai 17. tammikuuta 2012

Tee-se-itse Dj-pöytä

Tarvitsin edullisen, säädettävän, tukevan ja helposti roudattavan dj-pöydän. Tein sen sitten itse. Siitä tuli edullinen, tukeva, säädettävä ja helposti roudattava* dj-pöytä (n. 60 euroa**). Hei, yllätyin itsekin. Ja näin sen tein:

Jos et pidä teollisesta designista, voit peittää pöydän liinalla.


  1. Hae puutavara- tai rautakaupasta koivuvaneria (= luja ja jäykkä) omaan tarpeeseesi, minulla on jo. Käytettykin käy ja saa olla pikkaisen homeessa.
  2. Leikkaa levy muotoonsa. Omani on 1,8 cm paksu x 170 cm pitkä x 60 cm syvä (=mahtuu 2 x Technics SL-1210MK2, 2 x Numark NDX 400, 1 x Allen & Heath Xone: 42). Älä osta tätä ohuempaa vaneria ja muista jättää reunoille noin 10 senttiä tyhjää tilaa, ei tipu soittimet heti lattialle jos joku sankari tulee tuuppimaan. Leveys sopii prikulleen alla mainittuihin työpenkkeihin, ja lisäksi riittää syvyyttä battlepositiointiin.
  3. Hio levy, erityisesti jos siinä on hometta. Vaikket syö pöytää, tarjoilet siitä kuitenkin juomia. Ne juomatelineet, joiden asentamisesta puhun myöhemmin, jäävät liian alas eikä niitä siksi tule käyttämään kukaan.
  4. Hio myös levyn kulmat, tulee nätimpi. Ja ihan vain siksi että osaat ja että hiomakonetta on metka käyttää.
  5. Sitten kantokahva. Vedä levyn puoleen väliin poikkiviiva - koristeeksi. tulee helvetin hieno! Mittaa sen jälkeen kuinka pitkä matka on peukalosi taipeesta etusormesi puoleen väliin (katso kuva alla).

    Kun levyn ja kantoreiän välinen etäisyys on X:n verran, otteesi levystä on optimaalinen.
    Sen jälkeen poraa halkaisijaltaan n. 4 senttinen reikä piirtämällesi poikkiviivalle. Reiän tulee olla sen matkan päässä etu- tai takareunasta, minkä hetki sitten mittasit. Tee kaksi samanlaista reikää lisää poraamasi ensimmäisen reiän molemmille puolille, niin että reiät tulevat puolittain toistensa päälle. Näin saat n. 12 senttiä pitkän ja 4 senttiä syvän suorakaiteen, jonka läpi voit ujuttaa kätesi. Hio terävät reunat pois hiekkapaperilla, et halua tikkuja sormiisi. Nyt sinulla on kätevä kantokahva, eikä sinun siksi tarvitse kantaa levyä kainalossasi. Ihanan toimivaa.

    Kantokahva helpottaa kummasti öö, kantamista.
  6. Pidä tauko, niin pidin minäkin. (tauko)
  7. Pistäydy tässä vaiheessa Biltemassa ja osta seuraavat tuotteet: liimauspuristin, 2 x juomateline, 2 x säädettäviä ja kokoontaitettavia työpenkkejä, ja ohjaustangon nauhaa (yht. noin 55 euroa). Liimauspuristin roikuttaa kätevästi kuulokkeitasi ja ohjaustangon nauha pitää levyn penkkien päällä paikallaan! Pistäydy myös Ikeassa hakemassa itsellesi työvalo (5 euroa). Näppäränä miehenä/naisena voit hakea nämä ja vanerilevyn samalla kertaa. Itse sain levyn suoraan kotiin, mutta Biltemassa kävin sentään kolmesti!
  8. Kokoa työpenkit ja vedä ohjaustangon nauhaa aisan (tirsk!) ympärille. Näin levy ei liu'u.
  9. Laita levy penkkien päälle siten, että penkit ovat sopusoinnussa levyn pituuden kanssa. Säädä penkkien korkeus mieleiseksesi, kuitenkin niin, että työskennellessäsi kyynärtaipeesi ovat soittimien päällä noin 90 asteen kulmassa. Tällöin et joudu kumartelemaan selälläsi, etkä nostelemaan olkapäitäsi.
  10. Kiinnitä valo kantokahvan puolelle, liimauspuristin taas toiselle puolelle. Asenna etupuolelle myös juomatelineet, ihan varmuuden vuoksi. Ja olet valmis!

Tykötarpeet: 1 x koivuvaneria, 1 x valo, 1 x liimauspuristin (kuulokkeille), 2 x juomateline (ei tarpeen), 2 x säädettäviä ja kokoontaitettavia työpenkkejä, 1 rulla ohjaustangon nauhaa

Työvälineet: hiomakone, porakone, käsisirkkeli

* Ei sisustamisesta piittaaville kamarimuusikoille. Mutta kertokaa toki ihmeessä omat speksinne, sillä pöydänrakennusohjeita on netissä erittäin niukalti.
** Kun jätät turhat hihistelyhärpäkkeet pois ja ostat vain työpenkit, kulut laskevat 40 euroon. Olettaen, että saat hankittua vanerin ilmaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti