tiistai 17. toukokuuta 2011

Soittimien tältä puolelta

Yltiökarismaattinen Rodolpho Zatanas (aRZet) aloitti tällä kertaa soitannan itsekseen, sillä "Future" (ähvä) oli pitkän päivän alkuillassa vielä nukuttamassa lapsiaan. Sen kummempia selittelemättä arZet oli hakenut baarimestarilta juomakuponkinsa, käyttänyt niistä puolet ja tämän jälkeen siirtynyt soittimia hienovirittelemään. Täytyy sanoa, että hyvin hihisti on hän, omat rasiat ja kaikki. Jopa omat äänilevyt! Lihalaatikkokin on vuosien aikana vaihtunut levylaukkuun. Soittohousut ovat sentään samat.
Saavuttuani paikalle ennen kello kymmentä arZet oli ennättänyt pistää magiikkaa kehiin ja soittaa parhaimmat levylaukkunsa kätköistä kaivamansa Peter Gabriel -perushitit. Sisäänajo oli toimitettu niin kohteliaasti ja jarru pohjassa, jottei kukaan asiakkaista olisi päättänyt poistua baarista ennen auringonlaskua. Hyvin epätavallista, baarin omistajilla on nimittäin usein tapana omistaa meitä ja omin käsin laittaa musiikkiamme reilusti hiljemmalle - useampaan kertaan. Tiedä häntä tai korvaa, mutta osa äänentoistolaitteista oli tainnut hiljattain rikkoutua. Jäljellä olevista ehjistä kaiuttimista yritimme sitten asiakkaiden toiveiden mukaisesti luukuttaa levyistämme lähtevää ääntä ihan kunnolla.
Ennen kuin pääsimme vauhtiin, laitteiden säätämiseen meni kuitenkin hyvä puolituntinen. Valmista ei tahtonut tulla oikein millään, vaikka väänsimme ja painoimme kaikkia nappuloita ja namiskoja valokatkaisimia (Lähetysvalo muuten toimii) ja oluthanoja myöten (toimii). Ei auttanut kuin suoltaa äänet mikserin säädöillä. Herranlettas olemmekin ihmetelleet mitä sillä mikserillä oikein tekee.
Perushittejä soitimme laidasta laitaan, uutta ja vanhaa, suomalaista ja ulkolaista, mustaa ja valkoista, diskoa ja sieluakin, hidasta ja nopeaa (enemmän nopeaa kuitenkin). Ja tänä iltana toimi. Takapuolet nousivat penkistä ja väki ei vähentynyt. Kasari toimii aina! Ja ehkäpä myös siksi, että olin pukeutunut rusettiin. Jortsukkakin ihastui ikihyviksi ja intoutui tarjoamaan kalavadokset mieheen. Aijai kun teki höpöeetvarttia. Siinä on hyvä mies! Perusmies, mieshitti, hittimies, miesäijä, timo jutila, häh? Eiku iha vaan Jore. Täytyy myös ihastella baarin valloittaneita näyttelijöitä, jotka antautuivat musiikin vietäväksi ja houkuttelivat myös muita kreisibailaamaan, pöydällä ja lattialla. Se pöydällä tanssinut ei tanssinut kauaa, kun Kukassa on se lattiakin. Sekä sitä yhtä pöytäseuruetta siinä dj-pöydän edessä: joka jannu ja mimmi ilmaveivasi (pakollinen jääkiekkositeeraus) lanteitaan miltei koko illan. Taivas varjele, mikä meno. Jytky tuli (pakollinnen vaalihokema tähän). Siksi plussaa.
Tulevana lauantaina meno jatkuu toivottavasti samanlaisena vielä Cosmicissa, jossa soitetaan Pertun MaxMixejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti